Index    Nyheter    Bloggen    Dagbok    Anslagstavlan    Länkar    Kalender    Bilder    Gästboken 
Tequila    Yizza    Smilla    Tilda      Vi minns - Nicky    Carrie


Yesnix Nyheter 2008
Tidigare nyheter 2001  2002  2003  2004  2005  2006 2007


6/12 - Regnet bara öser ner..
.. lera upp till knäna . Ja ,många av er känner säkert igen det miserabla vädret. Tack och lov för bra overaller till hundarna så när de kommer in är de bara blöta om tassarna och lite på benen samt på huvudet och svansen. Annars känns det mest som att man inte gör så mycket mer än tvättar filtar, dammsuger och tvättar golv... Tänkte att jag skulle ta och komma fram till lite julstämning i helgen och börja med julstöket (man kan ju alltid fixa lite julgodis redan nu, tar det slut så hinner man ju med en sväng till...). Imorgon så blir det en tur till Hund 2008 för att träffa alla vänner och titta på fina vovvar.
Yizzas tass läkte på en gång och hon far runt i som vanligt - men hon äter ju penicillin så det diskvalificerar ju oss från utställningen så vi får komma igen till våren.

30/11 - inget Stora Stockholm för oss.....
Yizza och Tequila hade ett litet uttag förra fredagen (drygt en vecka sedan) inga skador mer än lite jack i Tequilas öra och ett i Yizzas trampdyna, skönt! På med streptocillin och sko och ta det lite lugnt. Yizza har knallat på i god fart och såret har sett fint ut. i fredags började hon halta lite mer och igår eftermiddag vart hon helt plötsligt 3-bent. Ville inte att man skulle plocka med tassen trots att såret såg fint ut / luktade fint, hon hade ingen feber men låg mest och sov. Samma sak idag fast ännu mer öm när man försökta böja tassen. Det blev en tur till veterinären som hittade ett sår på ovansidan av tassen (där var hon i ärlighetens namn ganska tovig så det hade jag missat) detta fick öppnas och tömmas på otrevligheter och dessutom ömmade hon i leden men röntgen visade att den var oskadad (pust). Så nu ligger hon här, hög som ett hus med en rakad tass, 10-dagars penicillinkur, smärtstillande och vila... Så vi får helt enkelt lämna återbud till kommande helg.
Stackars lilla gumman, detta är hennes första veterinärbesök förutom vaccinering och HD-röntgen och faktiskt även hennes första sår - hon är aningen pjoskig.....


26/10
Då var debuten i 2:an avklarad och det fick käpp rätt åt... Vi nollade en hel del men lyckades landa på 100 poäng och ett 3:e pris. Japp, nu tränar vi vidare för kommande helger och hoppas på bättre resultat då!

Tristare var det för Lena och Tilda som i lördags hade en 8:a på platsen och 156p och som idag hade fullt på platsen men Tilda bestämde sig för att köra hopp-sitt på eget sätt och idag slutade de på 158,5p. Ta nya tag Lena!


29/9
Liten dagboksanteckning: Här har väl inte hänt sådär rasandes mycket den senaste tiden. Jobbet har som vanligt tagit alldeles för mycket tid och jag har gått och väntat på att Yizzas löp skulle komma igång så jag kunde börja planera hösten i lite mer detalj och hon började löpa den 25/9.
I helgen var jag och Yizza tillsammans med ett gäng andra härliga briard (och en terv-ägare) på kurs hos Tomas Molin. Det gav massor av nya infallsvinklar, inlärningsmetoder för fria följet, dirigering, rutan, fjärret, hopp - sitt, framåtsändande, ja massor helt enkelt. Det var verkligen en helg i hundens tecken med nästan 8 timmar per dag på Österåkers BK. Yizza uppskattade verkligen mängden Mamma Scan som det blev om man fixade till det som matte ville :-)
Våra kompisar var Lena & Tilda, Eva & Fendi, Camilla med Glittra och Minna, Jeanette med Femi, Håkan och Quenya samt Håkas klubbkompis Åsa med sin fina tervtik Polka.
Detta gör jag gärna om!

Nu planerar vi vidare mot en debut i 2:an framöver (vad gäller brukset så säger vi bara - BORTLOTTNINGAR.....) och planerat spåret till våren. Så det kommer mera när jag vet mera :-)


3/8 SBK Södertälje
På väg hem från Skåne så stannade jag till på Tallholm för att sedan hänga med Kim och gänget till Södertälje BK och Yizzas 3:e start i bruksklass - och här kom det 3:e certet och vi slutade som 3:e bästa tik!


26/7 SBK Tollarp
En semester resa till Skåne för att hälsa på mina föräldrar resulterade i en tripp till Tollarp och lite vänstervarvande. 10 briarder var anmälda (1 valp) och samtliga kom till start.
Yizza klämde till med sitt 2:a Cert, blev bästa tik, BIR och slutligen BIS-4 samt BIS-2 Bruksmeriterad.
Grattis Eva Håkansson till BIM på TdB Gaucho och 2:a bästa tik på sin fina gamla Didi!


Sv. Briardvinnare och World Dog show
Yizza ställdes ut på Svensk Briardvinnarutställning i en stor öppenklass med 23 anmälda hunda - hon fick excellent och blev 4:a i konkurrensen.

Dagen efter bar det av till Världsutställningen och även här fick Yizza excellent men idag blev hon inte placerad.


2008-06-08 Bro-Håbo BK
Dags för en lydnadstävling till -varmt varmt varmt kan man väl sammanfatta tävlingsdagen med men resultatet blev helt OK ändå .-))
170 poäng, klassvinst och det efterlängtade LP:t är i hamn.

Vårt lag - Hårbollarna bestående av Eva och Fendi, Lena och Tilda samt mig och Yizza kom på en 6:e plats.
Grattis också till Yessica och Sting som fixade ett 3:e pris idag!!


2008-06-07 Bro-Håbo BK
Dags för en lydnadstävling till - idag går det lite bättre än förra helgen och vi klarar ett 1:a pris och en 4:e placering. Ett extra stort grattis till Eva och Fendi (Casuarina Bay Fea) som fixade 178,5 p och en 2:a placering - snyggt jobbat tjejer!!


2008-06-01 Vällingby BK
Yizza och jag tävlar lydnad i Vällingby, går si så där - hon är på ett lysande humör men "hänger inte ihop" så resultatet blev ytterligare ett 2:a pris.


2008-05-31 Olandstraktens BK
Lena och Tilda besegrade värmen och torkan och fixar godkänt i lägre spår (endast 3 av 10 startande fullföljde tävlingen)


2008-05-18 Katrineholm
Utställning i Katrineholm
Yizza debuterar i bruksklass med 1:1 CK, Cert, 3:e bästa Tik och BIS-5 Bruksmeriterad i tuff konkurrens.


2008-05-03 Bro-Håbo BK

Chans att tävla 2 gånger på samma dag. Vi började med samling kl 9 - lugn och fin platsliggning, nollade läggandet även denna gång och var en aning okoncentrerad  - resultat 143,5 poäng.

Körde sedan ett försök till kl.12 - och här satt plötsligt allting - 5 st 10:or - resultat 179 poäng och klassvinst!!!!


2008-05-01 Haninge BK - Lydnadsklass 1

Yizza strular till det med att ligga och skälla på platsliggningen, något som hon aldrig har gjort förut - och nollar det samt läggandet  - resultat 111 poäng.


2008-04-13 Lägre Klass Spår Mälarö BK
Hon gick ett kanonfint påsläpp (10/10) och hade bara 1 pinne bort i spåret (vi hittade en från förra året men den räknades inte *ler*) Men sen sket sig väl det mesta på den leriga och blöta planen (sprang bara till mottagaren på budföringen (Lena) och behövde en hel del övertalning innan hon kom på att hon skulle tillbaka till mig. Vi avstod platsen för den håller vi på och tränar och krypet som vi inte har alls, sedan kan man sammanfatta resten med att vi fick poäng på linförigheten, inkallningen och hoppet... resten avstod Yizza.
Men skit i det mitt enda mål för dagen var godkänt och det fick vi med 314 poäng så nu laddar vi om och hoppas att vi kommer med på fler tävlingar i vår!!


2008-03-30
Tilda och Yizza fyller 3 år och Lena firar med att debutera i Lyd. klass 2.
resultatet blev 156,5 poäng och en 2.a placering av 8.


2008-03-23
Yizza årsdebuterad i utställningsringarna med en slät 1:a och reserv i öppenklass tikar. Hon fick en fin kritik.


2008-03-12
På Briardklubbens årsmöte i helgen presenterade även resultaten för de olika Vandringspriserna och till min glädje så fanns Yizza med lite här och där:

Årets Allround Briard
7:e plats

Årets Bruksbriard
9:e plats

Årets Utställningsbriard
22 plats


Vi använder grafik från